30 December 2015

Alternativ løpesko for vinter og is.

Løpesko for vinter og is.

Jeg kjøpe meg et par Icebug løpesko i den tro at det ville løse alle problemer for løpetrening på is og glatt underlag. Etter å ha brukt dem noen ganger var jeg slett ikke fornøyde med dem. Godt grep på isen men veldig stive i sålen og forholdsvis tunge. I det store og hele så gav de et veldig dårlig løpesteg.

Det var på høy tid å være litt kreativ.

Mine Reebok løpesko ble utsett som prøveobjekt.

Jeg kjøpe en pakke med 4,2 x 13 mm. boreskruer. 35 kroner for 250 stkBorende og gjengedannende plateskrue med 1/4" sekskanthode kombikryss med vingeskive.


Det tok meg mindre enn 3 minutter å skru inn 7 skruer i hver sko.Jeg var veldig spent på om dette kom til å fungere. Skulle jeg kjenne skruene i gjennom sålen?.I tilfelle det skulle bli problemer underveis så la jeg en liten stjerneskrutrekker i lommen, før jeg la av gårde på en 10 km. løpetur.Resultat: Etter 10 km. løpning i 4 min./km. fart var resultatet over all forventning. Jeg kjente ikke noe til skruene inne i skoen. Alt kjentes og føltes som normalt borsett fra at jeg hadde fått et veldig bra grep på isen. Alle skruene satt fremdeles på fast. Min konklusjon er; å kjøpe dyre spesialsko med pigger er unødvendig. Vil jeg ikke ha piggene i lengre så skrur jeg dem bare ut igjen og så er skoene tilbake til hva de var i utgangspunktet.


No comments:

Post a Comment